Overzichten

Lokale waarneming & registratie geeft nabije details, maar voor vooruitzichten zijn overzichten over een groot gebied belangrijk.
Als bijdrage wordt periodiek naar de onderstaande organisaties data gevoed.
Sensor-data van TFA_Nexus wordt voor WsWin niet met offsets gecorrigeerd in de Nexus-Console, maar in de behandelende software van WsWin: daarmee dezelfde correctie-stappen van toepassing als voor Domoticz.
'Domoticz-invulling' betekent daarbij dat in Domoticz de ruwe sensordata (indien nodig) wordt gecorrigeerd op basis van calibratie-info, en dat de meest-geschikte sensor-data wordt geselecteerd voor toepassing.
Bijv. offsets worden ingevoerd voor temperatuur, R.V. en luchtdruk, en de barometer-info van Nexus wordt vervangen door de veel betere info uit de druksensor BMP180 van Domoticz.
Temperatuur&vocht op andere hoogtes en in de bodem kan worden toegevoegd, evenals info t.a.v. Licht en UVI.
Ook vormen van redundatie: als PWS WS7000 zich niet meer meldt, dan wordt (na een correlatie-check) beschikbare,aansluitende/vergelijkbare info uit PWS TFA_Nexus en Domoticz-sensoren ingevoegd, of omgekeerd.
Er wordt geen sensor-data gemengd en/of gefilterd, want dat misvormt het beeld en de tendenzen.
Door die Domoticz-invulling verschilt de directe upload vanuit WsWin@PC nogal van de upload vanuit het Domotica-Systeem, zoals hieronder aangegeven.

WOW en PWSWeather = TFA_Nexus-informatie, continu vanuit het Domotica-Systeem. Domoticz-invulling = luchtdruk uit BMP180-sensor, geen licht&UV-info
HetWeerActueel = 100% TFA_Nexus-informatie, dus zonder licht&UV-info, continu vanuit WsWin@PC. Offsets in WsWin.

WOW-Map PWS Weather

weer

AWEKAS:
- ToulonA = 100% TFA_Nexus-informatie, dus zonder licht&UV-info, continu vanuit WsWin@PC. Offsets in WsWin.
- ToulonB = WS7000-informatie, continu vanuit het Domotica-Systeem. Domoticz-invulling = offsets + toevoeging Licht&UVI.
- ToulonC = TFA_Nexus-informatie, continu vanuit het Domotica-Systeem. Domoticz-invulling = BMP180 als druksensor + offsets + toevoeging Licht&UVI

AWEKAS AWEKAS AWEKAS

WUnderground:
- Slangenbeek = TFA_Nexus-informatie + Domoticz-invulling, continu vanuit het Domotica-Systeem, met laag-frequent parallel-feed vanuit WsWin@PC
Bij feed uit Domotica-Systeem met luchtdruk uit BMP180-sensor, incl. berekende lichtwaarde en gemeten UVI (indien beschikbaar).
Bij feed uit WsWin met originele, onnauwkeurige Nexus-luchtdruk, zonder Lichtwaarde&UVI. Offsets in WsWin.
- Toulonstraat = WS7000-informatie + Domoticz-invulling, incl. gemeten lichtwaarde & UVI (indien beschikbaar), continu vanuit het Domotica-Systeem, met (soms/onregelmatig) parallel-feed vanuit WsWin@PC, zonder Lichtwaarde&UVI.

Weather Underground PWS IOVERIJS70 Weather Underground PWS IOVERIJS101

EuropenWeatherNet haalt periodiek de informatie op van WUnderground-Toulonstraat.

Voor de Benelux geven de eerste 3 kaartjes hieronder de huidige toestand weer voor temperatuur, neerslag en wind, met 2 detailkaartjes voor neerslaghistorie.
De 2 kaartjes daaronder geven aanvullende info over de temperatuur op 'klomphoogte' en de relative vochtigheid.
De onderste 3 kaartjes geven informatie voor de actuele waarschuwingen, zonnekracht en pollenverwachting voor Nederland.


Weerkaarten verzorgd door HetWeerActueel

Het kaartje met de actuele temperatuur wordt iedere 10 minuten opgebouwd uit de actuele gegevens van alle weerstations, mits de data minder dan 1 uur oud is.

Op het tweede kaartje staat de neerslag die vandaag is gevallen tot en met het het tijdstip zoals vermeld in het kaartje, met bijbehorend neerslagradarbeeld.

Het kaartje met de actuele wind windsneldheid (10 minuten gemiddelde) wordt 2 keer per uur opgebouwd uit de actuele gegevens van alle weerstations, mits de data minder dan 1 uur oud is.

Het Zuid-Oosten van Belgie blijft lichtgrijs, omdat hier geen weerstations in de buurt zijn.

  Temperatuur  Neerslag  Wind 
  Actuele temperatuur kaart   Actuele neerslag kaart   Actuele wind kaart  

Voor zonneschijn geeft Buienradar een overzicht over max. 3 uur.
De 3 links hieronder gaan naar de bron-pagina's van HetWeerActueel, met voor Temperatuur en Neerslag een animatie van het verloop in het laatste uur.

De 2 plaatjes hieronder geven neerslag-historie voor de Benelux.

Weerplaza levert aanvullende kaartinfo voor bodemtemperatuur (op klomphoogte) en voor relatieve vochtigheid.

bovenkant pagina volgende rubriek vorige rubriek


Informatie uit andere bronnen

  Waarschuwingen  Zonkracht/ UV-index  Pollenverwachting 
  Actuele waarschuwingen kaart   Actuele zonkracht kaart   Actuele pollen kaart  

Top pagina vorige rubriek


Sitemap/ Jumplist voor deze website, incl. links to english versions of pages


startpagina
Copyright © 2013-2018 T4S
Het copyright voor informatie die beschikbaar komt cq. gekomen via externe links (ook zonder bronvermelding), berust bij de originele auteur, dus gebruik van die informatie heeft mogelijk beperkingen.