Informatie KNMI

KNMI Vooruitzicht


Af en toe zon en droog
Vandaag
Af en toe zon en droog. Morgen droog, meer zon en warmer.

[Waarschuwingen] Er zijn geen waarschuwingen.

[Vanochtend] is het in het zuiden zonnig. In het noorden is er meer bewolking. Aan de kust staat een matige noordelijke wind, landinwaarts is er weinig wind. [Vanmiddag] is er af en toe zon en blijft het droog. De maximumtemperaturen liggen tussen 20°C in het Waddengebied en 26°C in het zuidoosten. Aan zee en op het IJsselmeer waait een matige wind uit het noordwesten, landinwaarts is de wind noordoost. [Vanavond] is er weinig bewolking. Er staat een matige wind uit het noordoosten, die vooral in het noorden geleidelijk afneemt.

[Komende nacht] is het droog. In het noorden ontstaat plaatselijk mist. Het koelt af naar 14°C in het zuidwesten tot plaatselijk 9°C in het noorden. Aan zee en op het IJsselmeer staat een matige noordoostenwind, landinwaarts is er weinig wind.

[Morgenochtend] is het in het noorden half- tot zwaar bewolkt, elders zijn er zonnige perioden. Het blijft droog. De wind waait uit het noordoosten en is matig. [Morgenmiddag] schijnt vooral in het midden en zuiden de zon volop en blijft het verder overal droog. De maximumtemperaturen liggen tussen 21°C in het Waddengebied en 28°C in het zuiden. De noordoostenwind is matig, langs de westkust en op het IJsselmeer af en toe vrij krachtig. [Morgenavond] is het vrij helder. Langs de zuidwestkust is de noordoostenwind vrij krachtig, elders matig.(Bron: KNMI)

 70%  12°C / 24/27°C  N  2bft  10%  0mm

De komende dagen
Droog, zonnig en zeer warm met maxima rond 30°C, in het zuiden rond het weekeinde nog enkele graden hoger. In het midden, zuiden en oosten is er van woensdag tot en met zondag een grote (60-90%) kans op code geel voor hitte. In het zuiden is er van vrijdag tot en met zondag een redelijke (30-60%) kans op code oranje voor extreme hitte.
Di
12/27°C
0mm
10%
2bft
N
70%
Wo
14/28°C
0mm
10%
2bft
O
70%
Do
16/29°C
0mm
10%
3bft
O
80%
Vr
17/30°C
0mm
10%
3bft
O
70%
Za
18/31°C
0mm
10%
3bft
O
70%
Zo
19/32°C
0mm
10%
3bft
ZO
70%

Langere termijn
De kans op aanhoudend droog en overwegend zonnig weer met temperaturen rond of (ruim) boven normaal neemt geleidelijk af naar ongeveer 50%. De kans op kans op (onweers)buien of regen neemt toe naar ongeveer 40%.Bron gegevens: KNMI

Ontwerp

Kies ontwerp...

Eenheden

TaalPictogrammen


Temperatuur

Vochtigheid

Luchtdruk

Windkracht

Windvlaag

Neerslag

Zonnestraling

Sneeuw

Gevoelstemperatuur

Dauwpunt

UV

Zichtbaarheid

Wolkenbasis

Evapotranspiratie

Indoor temperature

Indoor humidity


Zon op

Zon onder

Maan op

Maan onder

Time

Menu

Vanaf

Tot

Volledig scherm

Exporteer als afbeelding

Settings

Homepage

Webcam

Table

Grafiek

Kaart

Stabiel

Stijgend

Dalend

Waarschuwing

Breedtegraad

Lengtegraad

Historie

Zonsverduistering

Maansverduisteringen

GPS

Elevation

Dag

Maand

Jaar

Hoge temperatuur

Lage temperatuur

Dag

Nacht

Lente

Zomer

Herfst

Winter